Rijbewijs B en T theorie

Heb je moeite met het leren van de theorie? Wij bieden theorieles aan voor het autorijbewijs B en het trekkerrijbewijs T.

Wij bieden extra ondersteuning voor het theorie-examen rijbewijs B en Trekker.

Iedereen die een rijbewijs wil halen moet eerst een theorie-examen doen. Dit is voor de één een redelijk eenvoudige opgave, maar voor sommige mensen is dit toch een lastige klus. Deze mensen hebben soms net even wat extra ondersteuning, of extra uitleg nodig over bepaalde verkeerssituaties en verkeersborden. We bieden hiervoor theorielessen aan.

Meer informatie

Theorie examen

Om je theorie-examen voor het autorijbewijs te halen moet je minimaal 16 jaar zijn. Je theorie-examen voor het trekker rijbewijs mag je al doen als je 15,5 jaar bent.

De theorie-examens worden afgenomen door het CBR in Groningen.  Het adres is:

Theorie-examencentrum CBR
Protonstraat 3
9743 AL Groningen

Aanmelden voor het examen

Voordat je je kunt aanmelden voor het theorie examen, moet je eerst de lesstof beheersen. Dit kun je online leren via een e-learningmodule van Vekabest, maar je kunt hier ook een boek voor aanschaffen via onze webshop.

Wil je je aanmelden voor het theorie-examen van auto of trekker rijbewijs? Dat kan via de website van het CBR: www.mijncbr.nl. Wil je liever dat wij dit doen? Dat kan uiteraard, geef het aan tijdens je autorijles.

Wanneer je liever individueel theorie-examen doet, kan dat ook. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden en de aanvraag kan alleen gedaan worden door de rijschool.

Je dient bij het theorie-examen het volgende mee te nemen:

  • Een geldig legitimatiebewijs (paspoort of identiteitskaart)
  • evt. de oproepkaart

Extra ondersteuning

Heb je moeite met het leren van de theorie? Wij bieden theorieles aan voor het autorijbewijs B en het trekkerrijbewijs T. De lessen worden gegeven in samenwerking met Rijschool Kooijinga. Tijdens de lessen worden op een leerzame manier verkeerssituaties en verkeersborden behandeld, waardoor je het beter gaat begrijpen. Ons doel is dat je met meer zelfvertrouwen het theorie-examen in gaat.

De theorielessen bestaan uit een aanvulling op de zelfstudie en het bespreken van proefexamens,hierna wordt een datum voor het theorie examen besproken. Dit kan met een regulier examen of een individueel examen. Het individueel examen wordt aangevraagd door de rijschool (hier worden hogere kosten voor berekend). Tijdens de lessen wordt gebruik gemaakt van zowel zelfgemaakte toetsen als oefentoetsen van het CBR.

Interesse?

Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie over de theorielessen? Dan kun je contact opnemen met Henk Kooijinga.

 

Contactgegevens

Bel    06 – 23 82 39 30
Mail henk@vandijkwinsum.nl