Autorijles in Groningen

Wil jij graag starten met het volgen van rijlessen? En ben je in woonachtig in Winsum Groningen of omgeving? Dan ben je bij Rijschool Van Dijk aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat je snel de weg op kunt.

Rijbewijs B halen

Je wilt je rijbewijs B halen. Misschien de eerste keer dat je rijlessen krijgt, of misschien heb je je scooter rijbewijs al en ben je eindelijk oud genoeg om voor je autorijbewijs te lessen. Wat jouw startpunt ook is, zo’n eerste rijervaring is altijd spannend.

Bij Rijschool Van Dijk vinden we het belangrijk dat je comfortabel achter het stuur zit en doen er ook alles aan om jou zoveel mogelijk op je gemak te stellen. Onze lessen duren 60 minuten en zijn individueel. Vaak starten we vanaf Noorderstation, maar in overleg is een ander punt ook mogelijk.

 • Vaste rijinstructeurs

  Wanneer je start met rijlessen, maak je kennis met jouw rijinstructeur. Hij begeleidt jou tijdens alle rijlessen tot aan je rijexamen. Zo waarborgen wij jouw vooruitgang en kan de instructeur rekening houden met punten die jij lastig vindt. Tevens kan hij goed inschatten wanneer jij er klaar voor bent om af te rijden. Benieuwd wie onze instructeurs zijn?

 • Geen leerlingen wegbrengen

  Niemand vindt het prettig om op zijn vingers gekeken te worden. Daarom geven wij individueel les. Er rijden geen leerlingen mee die je eerst ergens moet afzetten. De rijles draait volledig om jou .

 • Lesauto

  Je krijgt les in een Toyota. Deze auto is van alle gemakken voorzien om voor jou de juiste zitpositie te creëren, met airco om het hoofd koel te houden tijdens het rijden. In de winter rijden al onze auto’s op winterbanden.

Lesauto automaat

Het kan zijn dat je na een aantal lessen bepaalde dingen niet gemakkelijk onder de knie krijgt, zoals schakelen. We bieden dan de mogelijkheid om je lessen te vervolgen in een automaat. Hierbij hoef je minder handelingen met de auto uit te voeren, waardoor je tijdens het rijden meer tijd en aandacht hebt voor het verkeer. Zo haal je sneller je rijbewijs! Wanneer je de handelingen in het verkeer onder de knie hebt, stappen we weer over naar een handgeschakelde auto en kunnen we ons focussen op de punten die jij lastig vindt in de auto.

Examen in automaat

Haal je ook je examen in een automaat? Dan krijg je een code op je rijbewijs wat inhoudt dat je alleen mag rijden in een automaat auto. Zodra je wat meer ervaring hebt in het verkeer -nadat je je rijbewijs hebt gehaald- kun je ervoor kiezen om je B rijbewijs handgeschakeld te halen. Dit kun je ook combineren met BE rijbewijs. Dan mag je met aanhanger rijden en is de code van je rijbewijs af.

Kosten

Wat de kosten zijn voor het behalen van je rijbewijs is geheel afhankelijk van het aantal lessen wat je nodig bent, je verkeersinzicht en hoe snel je dingen oppikt. Je kunt bij ons losse lessen nemen, maar we bieden ook pakketten aan.

Hieronder vind je een overzicht. Heb je hier vragen over, of heb je bijvoorbeeld al een aantal lessen gehad en wil je het weer oppakken? Neem dan gerust contact met ons op.

Tarieven

 • Losse autorijles

  € 58.00

 • Tussentijdse toets

  € 250.00

 • Examen B

  kosten CBR + afrijden

  € 270.00

A

Start Pakket

 • 15 Lessen á 60 min
 • 1 praktijkexamen

€ 1.125,-

B

Mid Pakket

 • 20 lessen á 60 min
 • 1 praktijkexamen

€ 1.415,-

C

Total Pakket

 • 30 lessen á 60 min
 • 1 praktijkexamen

€ 1.896,-

D

Total Plus Pakket

 • 35 lessen a 60 min
 • 1 tussentijdse toets
 • 1 praktijkexamen

€ 2.405.-

Rijden voor je 18e verjaardag

Ben je 16,5 jaar en wil je starten met rijlessen? Ook dit kan bij Autorijschool Van Dijk. Door 2toDrive kun jij nu al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen. Vanaf je 17e mag je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Als je op je 17e slaagt, mag je tot je 18e verjaardag alleen autorijden met een coach naast je. Bijvoorbeeld je vader of je moeder. De coach moet op een begeleiderspas staan die je bij je moet hebben tijdens het rijden. Je kunt je rijbewijs in dit geval alleen aanvragen, wanneer je een begeleiderspas hebt aangevraagd.

Begeleiderspas aanvragen

Hoe kom je aan zo’n begeleiderspas? Mensen die jou willen begeleiden, melden zich aan als coach bij de RDW. Er mogen maximaal vijf mensen zich aanmelden als jouw coach. Zodra je een seintje krijgt van het RDW dat al jouw coaches staan ingeschreven, kun je de begeleiderspas aanvragen. Je logt eenvoudig in met je persoonlijk DigiD.

Als je aanvraag correct is en de betaling is voldaan, valt de pas binnen 10 werkdagen op je deurmat.

Begeleiderspas aanvragen

Waarom je auto rijbewijs halen bij Rijschool Van Dijk in Winsum?

Rijschool Van Dijk is één van de grootste opleiders in de omgeving Winsum Groningen. Je kunt bij ons rekenen op gedreven instructeurs die de tijd voor jou nemen om ervoor te zorgen dat jij het autorijden zo goed mogelijk onder de knie krijgt. We kijken goed naar wat je kunt en hebben aandacht voor handelingen die je lastig vindt. We bieden lespakketten aan waardoor je voordelig de weg op gaat met Autorijschool Van Dijk.

Direct aanmelden